C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Eğitimi
Staj Hakkında
STAJ İÇİN İŞYERİ BİLGİLERİNİZİ GÖNDERİNİZ
LÜTFEN BİLGİLERİNİZ GÖNDERMEDEN ÖNCE AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ !!!
Değerli katılımcılarımız.
40 saatlik uygulamalı eğitimlerinizin (staj) sisteme girilebilmesi için aşağıdaki form ile işyerine ait bilgileri, belirlenen tarihe kadar bize iletmeniz gerekmektedir.
Dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir. Staja başlanılacak tarihten önce staj yapılacak işyerlerine ait SGK sicil nosunu ve istenen diğer bilgileri aşağıdaki formu kullanarak hatasız şekilde yazarak bize gönderilmesi gerekmektedir. Stajınızın sisteme kaydedilmesi sürecinde bir aksaklık yaşanmaması için staja başlamadan 5 gün öncesine kadar gönderilmesini tavsiye ediyoruz.
Staj Süreci
1 Staj yapabilmeniz için işyerlerinizde çalışan ya da o işyeri için İSG Katipte kayıtlı İş Güvenliği Uzmanı olması gerekmektedir.
2 Stajın başlayabilmesi için İSG KATİP sistemine İşyeri SGK Nosu kullanılarak ismizi eklenir. Bu işlem eğitim kurumunuz tarafından yapılır.
3 İsminiz sisteme eklendikten sonra, sizin orada staj yaptığınızı onaylanabilmesi için, isminiz hem İş Güvenliği Uzmanının kendi şifresi ile girdiği ekranda, hem de işyeri EBK'nın (E-Beyanname Kullanıcısının) kendi şifresi ile girdiği ekranda staj ile ilgili kısımda görünür.
4 Stajın başlayabilmesi için İSG Katip sisteminde İSG uzmanı ve EBK tarafından onaylanması gerekir. Onaylanmadığı sürece stajınız başlamaz. Her ikisinin de onaylandıkları tarihte stajınız başlar, 5 gün devam eder biter ve geçerlilik kazanmaktadır.
5 Bu konudaki sorumluluk katılımcının kendisine ait olup iş yerinde ilgili kişilerle irtibat kurup gerekli takibi kendisi yapması gerekmektedir. Bakanlığın istediği sürede staj tamamlanamaz ise eğitim katılım belgesi geçerli olmaz ve hedeflenen sınavı giriş hakkını elde edemeyebilirsiniz.
6 Staj yapacağınız süre aralığında işyeriniz sizin SGK sigortalı olmanızı istenebilir. Sigorta ile ilgili işlemler ya da giderler sizin ve işyerinizin arasında görüşüp anlaşarak çözülebilir. Eğitim kurumumuzun şu anda SGK sigortası ile ilgili yetkisi ya da çalışması yoktur.
Staj Sonunda ne Yapılması Gerekiyor?
Staj zamanında başlanıp bitirildiğinde eğitim süreci tamamlanmış olmaktadır. Stajlarınızın sonunda bizlere,
1 Staja giderken kurstan alacağınız eğitim katılım belgesini (Staj tarih aralığı, işyeri imza kaşesi doldurulmuş),
2 İki sayfa olan uygulama raporunu (Uygulama raporunu (2 sayfadır) indirebilirsiniz. Sayfa da belirtilen ve iş yerinde görevli olan yetkililerin imza ve kaşeleri),
Uygulama Raporu için tıklayınız.
3 İş yerinde yapacağınız risk analizi yani risk değerlendirme dokümanlarını (Stajer ve İSG Uzmanı tarafında imzalanmış),
düzenlenmiş şekilde teslim etmeniz gerekmektedir. Bu belgelerin eğitim kurumuna en kısa zamanda ulaştırılması gerekmektedir.
Staja başlarken durumunuz size şu şekilde ifade edilebilir
1 Staj yeriniz İSG Katip'te tanımlanmıştır: İsminiz sisteme eklenmiştir. Fakat İş Güvenliği uzmanı ve EBK onayladığında stajınız başlar ve 5 gün sonunda tamamlanmış olur. Belirlenen tarihte onaylanması için iş yeriniz de gerekli takibi yapınız.
2 Staj yerinizde kayıtlı İSG Uzmanı yoktur: İsminiz sisteme eklenememiştir. Bunun sebebi işyeri SGK nosunu gönderdiğiniz iş yerinde İSG Katip sistemine kayıtlı bir İSG uzmanı şu an tanımlı değildir. Bu yüzden durumu işyeriniz ile görüşünüz. Muhtemelen kısa bir sürede isg uzmanı girişi yapılabilir. Eğer bu mümkün değil ise belirlenen tarihe kadar yeni bir iş yeri SGK numarası tekrar göndermeniz gerekmektedir.
3 Staj için gönderdiğiniz SGK sicil no su hatalıdır: İsminiz sisteme eklenememiştir. Bunun sebebi ise gönderdiğiz işyeri SGK numarası hatalı olmasından dolayı stajınız sistemde tanımlanamamıştır. Bu yüzden belirlenen tarihe kadar doğru SGK nosunu öğrenip tekrar göndermeniz gerekmektedir.
4 Staj için işyeri SGK nosu gönderilmemiş: İsminiz sisteme eklenememiştir. Hedeflen İSG Uzmanlığı sınavına girebilmeniz için belirlenen tarihte işyeri SGK sicil nosunu gönderip süreci takip etmeniz gerekmektedir. Henüz göndermemişsiniz yada bize ulaşmamıştır.
5 STAJINIZ BAŞLAMIŞTIR: İsminizi sisteme girdiğimizde İş Güvenliği uzmanı ve EBK nın her ikisinin de sizi onayladığı anlamına gelir. Stajınız belirlen tarihte başlar ve 5 gün sonunda tamamlanmış olur. En kısa süre istenen dokümanları eğitim kurumuna teslim etmelisiniz.
Staj Yetkilisi
UĞUR SAKLANGIÇ
E-Posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Ofis Tel: 0 224 294 23 16
Eğitim Kurumu Adresi
Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumu
Görükle Kampüsü 16059 Nilüfer/BURSA
Tel: 0 224 294 23 79
Sınav
Eğitim programlarını tamamlayan adayların sınavları Bakanlıkça yapılır ya da yaptırılır. Adayların C sınıfı İş Güvenliği uzmanlık sertifikası alabilmeleri için, ÖSYM tarafından yaptırılacak merkezi sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alarak başarılı olmaları gerekmektedir.
Uygulama Eğitimi - Staj (40 saat)
Yüz yüze eğitimin bitiminden itibaren 1 ay içerisinde tamamlanacaktır. Uygulama eğitimine %100 devam zorunludur. Lütfen yüz yüze eğitime gelmeden Uygulama Eğitimi yapacağınız yeri belirleyiniz ve işyeri SGK numarasını temin ediniz. Uygulama eğitimi yapılacak işyerlerinde; iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulunması gerekir.
Yüz Yüze Eğitim (90 saat)
Bursa Uludağ Üniversitesi T.B.M.Y.O’da gerçekleştirilecektir. Yüz yüze eğitime % 90 devam zorunludur. Yüz yüze eğitim günde en fazla 6 saat olarak 09:00 – 15:00 ya da 15:00 - 21:00 saatleri arasındadır. (ders programı derslik ve eğitici programına göre planlanacaktır) Yüz yüze eğitim ders programı kesin kayıttan sonra e-posta aracılığıyla iletilecektir. Yüz yüze eğitimler katılımcıların talebine ve sınav takvimine göre hafta içi akşam, hafta sonu ve hızlandırılmış (15 gün) olarak yapılacaktır.
Uzaktan eğitim (90 saat)
Uzaktan eğitim, http://uludag.edu.tr/uzem internet sitesinde yapılıyor. Kesin kayıttan sonra e-posta aracılığıyla gönderilecek olan kullanıcı adı ve şifre vasıtasıyla internet üzerinden gerçekleşecektir. Bu sistemde sözel, sesli ve video olarak dersler mevcuttur.
Size belirtilen süreler içerisinde istediğiniz zaman bu notlara ulaşıp çalışma yapabiliyorsunuz. Bu notları ve testleri belirtilmiş olduğu tarihe kadar tamamlamanız gerekiyor.
Uzaktan Eğitime süre olarak % 90 devam zorunludur. Uzaktan eğitim tarih aralığında bütün derslerin içeriğini tamamlama zorunludur. Uzaktan eğitimin % 90 lık kısmı eşzamansız (asenkron) olup, belirtilen tarih aralığında istenilen zamanda yapılabilir. % 10 luk kısmı eşzamanlı (senkron) olarak; bildirilen tarih ve saatlerde internet üzerinden canlı gerçekleştirilecektir. Grubunuza göre size belirtilen saatte o canlı eğitime katılmanız gerekiyor, yani bilgisayar başında olmalısınız sisteme giriş yapmış olmalısınız. Bu sistemdeki bilgiler bakanlık tarafından denetleniyor. Kim ne kadar süre sistemde kalmış, konular ne zaman bitirilmiş, hepsi tamamlanmış mı, canlı eğitimlere katılmış mı, konular hakkında yapılan ölçme değerlendirme testlerinde başarılı olmuşlar mı gibi bilgiler sizin sınava girmeye hak kazanmanızı sağlıyor.
Program İçeriği
İş güvenliği uzmanlarının eğitim programları teorik ve uygulamalı olmak üzere iki bölümden oluşur. Eğitim programının süresi, teorik kısmı 180 saatten, uygulama kısmı 40 saatten ve toplamda 220 saatten az olamaz ve bu kısımlar ancak tek bir program dâhilinde uygulanabilir. Teorik eğitimin en fazla yarısı (90 saat) uzaktan eğitim ile verilebilir. Uygulamalı eğitimler, iş güvenliği uzmanları için en az bir iş güvenliği uzmanının görevlendirilmiş olduğu işyerlerinde yapılır.
Sertifika
Eğitimi tamamlayan adaylara, Bursa Uludağ Üniversitesi TBMYO İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Kurumu tarafından eğitim katılım belgesi verilecektir. Bu belgeler eğitimin tamamlanmasından itibaren en geç (10) on gün içerisinde Bakanlığa gönderilir. Eğitim katılım belgesi Bakanlığa gönderilmeyen adaylar sınava katılamaz.
Başvurudan önce bilinmesi gerekenler
-
Kayıtlar başvuru sırasına göre yapılacaktır.
-
Kayıtlar sınıf kontenjanı ile sınırlıdır.
-
Yeterli başvuru olmayan gruplar Eğitim Kurumu tarafından iptal edilebilir veya tarihleri ötelenerek değiştirilebilir.
-
Kesin kaydı yapılmayan ön kayıtlar geçersizdir. Sonraki gruplar için tekrar ön kayıt yapılması gerekmektedir.
-
Başvuru sahiplerine gerekli açıklamalar e-posta vb iletişim yoluyla yapılabilir. E-mail aktif olmalıdır.
-
Eğitim ücreti C sınıfı İş Güvenliği uzmanlığı için KDV DAHİL 3500 TL dir. (Uludağ Üniversitesi mezunlarına %10 indirim uygulanmaktadır. KDV DAHİL 3150 TL)
-
Yeterli sayıda başvuru olmazsa ödeme dekontunuz bir sonraki kursumuzda geçerli olacaktır.
-
Kesin kayıt yapanlar yukarıda belirtilen koşulları kabul etmiş sayılırlar.
Başvuru için gerekli belgeler
Kesin kayıt için gönderdiğiniz başvuru formuna cevaben size telefonla dönüş yapılacaktır. Yapmanız gerekenler ve eğitimlerle ilgili bilgi verilecektir.
1-Başvuru dilekçesi: Dilekçedeki bilgiler sizinle iletişime geçmek ve işlemlerinizi gerçekleştirmek için kullanılacağından istenen tüm bilgileri hatasız ve eksiksiz olarak doldurup imzalayınız. Aksi takdirde başvurunuz geçersiz sayılacaktır.
Başvuru dilekçesi için tıklayınız.
2- Diploma: Yönetmeliğe göre sadece diploma, YÖK barkodlu mezuniyet belgesi ya da üzerinde GEÇİCİ ibaresi olan ve süresi dolmamış geçici mezuniyet belgesi ile başvuru yapabilirsiniz. Bazı Üniversitelerce düzenlenen geçici ifadesi olmayan mezuniyet belgeleri ÇSGB tarafından onaylanmamaktadır. YÖK Barkodlu Mezuniyet Belgenizi e-devlet sistemi üzerinden çıktı alabilirsiniz. Eğer e-devlet şifreniz ile müracaata gelirseniz size bu konuda yardımcı olunur. (Evrakların aslını eğitime geldiğinizde ibraz ederseniz eğitim kurumumuz “ASLI GİBİDİR” onayını yapar. Ya da ıslak mühür ve imzalı noter onaylı suretini getiriniz, başvuruda kullanacağınız belgeniz yukarıdaki üç belgeden biri olmalıdır) (Yurt dışından alınan diplomalar için denklik belgesi)
3- Nüfus kayıt örneği/Nüfus Cüzdanı: Diploma/geçici mezuniyet belgesi ile Nüfus Cüzdanınızda ad, soyad farklılığı var ise değişikliği belirtir nüfus kayıt örneği/Nüfus Cüzdanı. NOT: Taratılarak veya fotokopi çekilerek e-posta ile gönderilen Nüfus Cüzdanı suretlerinde yazıların ve resimin görünmesine dikkat ediniz.
4- Eğitim Ücret Dekontu: (Kesin kayıt aşamasında e posta veya fax ile göndermeniz istenecektir) “Başvuru için gerekli belgeler” i sizden istendiğinde eğitim kurumuza teslim etmeniz gerekmektedir.
BANKA HESAP BİLGİLERİ
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ
HALK BANKASI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ŞUBESİ ( 1329)
TR 04 0001 2001 3290 0006 0001 07
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Kurs Ücretimiz 3500 TL. (KDV dahil) olarak aşağıda belirtilen hesabımıza açıklama kısmına "İSG Kursu adınız soyadınız ...." (... grup numarasını belirtiniz) şeklinde açıklama eklemenizi önemle rica ederiz. Uludağ Üniversitesi Mezunlarına %10 indirim uygulanmakta ve KDV dahil 3150 TL dir.
Kredi Kartı ile ödeme imkanı vardır.
Staj için gerekli evrak aşağıda linklerden indirebilirsiniz. Uygulama raporu sayfa (2 sayfadır).
Kimler Katılabilir
Mühendis, mimar ve fizikçi, kimyager, biyolog (lisans), teknik öğretmen, iş sağlığı ve güvenliği ön lisans programı mezunları eğitime katılabileceklerdir.
Amaç
Uludağ Üniversitesi TBMYO İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Kurumu 29 Aralık 2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik gereğince, C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı sınavına katılacak olan adayları konuyla ilgili bilgilendirerek sınava hazırlamaktır.
Staj Hakkında
STAJ İÇİN İŞYERİ BİLGİLERİNİZİ GÖNDERİNİZ
LÜTFEN BİLGİLERİNİZ GÖNDERMEDEN ÖNCE AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ !!!
Değerli katılımcılarımız.
40 saatlik uygulamalı eğitimlerinizin (staj) sisteme girilebilmesi için aşağıdaki form ile işyerine ait bilgileri, belirlenen tarihe kadar bize iletmeniz gerekmektedir.
Dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir. Staja başlanılacak tarihten önce staj yapılacak işyerlerine ait SGK sicil nosunu ve istenen diğer bilgileri aşağıdaki formu kullanarak hatasız şekilde yazarak bize gönderilmesi gerekmektedir. Stajınızın sisteme kaydedilmesi sürecinde bir aksaklık yaşanmaması için staja başlamadan 5 gün öncesine kadar gönderilmesini tavsiye ediyoruz.
Staj Süreci
1 Staj yapabilmeniz için işyerlerinizde çalışan ya da o işyeri için İSG Katipte kayıtlı İş Güvenliği Uzmanı olması gerekmektedir.
2 Stajın başlayabilmesi için İSG KATİP sistemine İşyeri SGK Nosu kullanılarak ismizi eklenir. Bu işlem eğitim kurumunuz tarafından yapılır.
3 İsminiz sisteme eklendikten sonra, sizin orada staj yaptığınızı onaylanabilmesi için, isminiz hem İş Güvenliği Uzmanının kendi şifresi ile girdiği ekranda, hem de işyeri EBK'nın (E-Beyanname Kullanıcısının) kendi şifresi ile girdiği ekranda staj ile ilgili kısımda görünür.
4 Stajın başlayabilmesi için İSG Katip sisteminde İSG uzmanı ve EBK tarafından onaylanması gerekir. Onaylanmadığı sürece stajınız başlamaz. Her ikisinin de onaylandıkları tarihte stajınız başlar, 5 gün devam eder biter ve geçerlilik kazanmaktadır.
5 Bu konudaki sorumluluk katılımcının kendisine ait olup iş yerinde ilgili kişilerle irtibat kurup gerekli takibi kendisi yapması gerekmektedir. Bakanlığın istediği sürede staj tamamlanamaz ise eğitim katılım belgesi geçerli olmaz ve hedeflenen sınavı giriş hakkını elde edemeyebilirsiniz.
6 Staj yapacağınız süre aralığında işyeriniz sizin SGK sigortalı olmanızı istenebilir. Sigorta ile ilgili işlemler ya da giderler sizin ve işyerinizin arasında görüşüp anlaşarak çözülebilir. Eğitim kurumumuzun şu anda SGK sigortası ile ilgili yetkisi ya da çalışması yoktur.
Staj Sonunda ne Yapılması Gerekiyor?
Staj zamanında başlanıp bitirildiğinde eğitim süreci tamamlanmış olmaktadır. Stajlarınızın sonunda bizlere,
1 Staja giderken kurstan alacağınız eğitim katılım belgesini (Staj tarih aralığı, işyeri imza kaşesi doldurulmuş),
2 İki sayfa olan uygulama raporunu (Uygulama raporunu (2 sayfadır) indirebilirsiniz. Sayfa da belirtilen ve iş yerinde görevli olan yetkililerin imza ve kaşeleri),
Uygulama Raporu için tıklayınız.
3 İş yerinde yapacağınız risk analizi yani risk değerlendirme dokümanlarını (Stajer ve İSG Uzmanı tarafında imzalanmış),
düzenlenmiş şekilde teslim etmeniz gerekmektedir. Bu belgelerin eğitim kurumuna en kısa zamanda ulaştırılması gerekmektedir.
Staja başlarken durumunuz size şu şekilde ifade edilebilir
1 Staj yeriniz İSG Katip'te tanımlanmıştır: İsminiz sisteme eklenmiştir. Fakat İş Güvenliği uzmanı ve EBK onayladığında stajınız başlar ve 5 gün sonunda tamamlanmış olur. Belirlenen tarihte onaylanması için iş yeriniz de gerekli takibi yapınız.
2 Staj yerinizde kayıtlı İSG Uzmanı yoktur: İsminiz sisteme eklenememiştir. Bunun sebebi işyeri SGK nosunu gönderdiğiniz iş yerinde İSG Katip sistemine kayıtlı bir İSG uzmanı şu an tanımlı değildir. Bu yüzden durumu işyeriniz ile görüşünüz. Muhtemelen kısa bir sürede isg uzmanı girişi yapılabilir. Eğer bu mümkün değil ise belirlenen tarihe kadar yeni bir iş yeri SGK numarası tekrar göndermeniz gerekmektedir.
3 Staj için gönderdiğiniz SGK sicil no su hatalıdır: İsminiz sisteme eklenememiştir. Bunun sebebi ise gönderdiğiz işyeri SGK numarası hatalı olmasından dolayı stajınız sistemde tanımlanamamıştır. Bu yüzden belirlenen tarihe kadar doğru SGK nosunu öğrenip tekrar göndermeniz gerekmektedir.
4 Staj için işyeri SGK nosu gönderilmemiş: İsminiz sisteme eklenememiştir. Hedeflen İSG Uzmanlığı sınavına girebilmeniz için belirlenen tarihte işyeri SGK sicil nosunu gönderip süreci takip etmeniz gerekmektedir. Henüz göndermemişsiniz yada bize ulaşmamıştır.
5 STAJINIZ BAŞLAMIŞTIR: İsminizi sisteme girdiğimizde İş Güvenliği uzmanı ve EBK nın her ikisinin de sizi onayladığı anlamına gelir. Stajınız belirlen tarihte başlar ve 5 gün sonunda tamamlanmış olur. En kısa süre istenen dokümanları eğitim kurumuna teslim etmelisiniz.
Staj Yetkilisi
UĞUR SAKLANGIÇ
E-Posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Ofis Tel: 0 224 294 23 16
Eğitim Kurumu Adresi
Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumu
Görükle Kampüsü 16059 Nilüfer/BURSA
Tel: 0 224 294 23 79
Sınav
Eğitim programlarını tamamlayan adayların sınavları Bakanlıkça yapılır ya da yaptırılır. Adayların C sınıfı İş Güvenliği uzmanlık sertifikası alabilmeleri için, ÖSYM tarafından yaptırılacak merkezi sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alarak başarılı olmaları gerekmektedir.
Uygulama Eğitimi - Staj (40 saat)
Yüz yüze eğitimin bitiminden itibaren 1 ay içerisinde tamamlanacaktır. Uygulama eğitimine %100 devam zorunludur. Lütfen yüz yüze eğitime gelmeden Uygulama Eğitimi yapacağınız yeri belirleyiniz ve işyeri SGK numarasını temin ediniz. Uygulama eğitimi yapılacak işyerlerinde; iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulunması gerekir.
Yüz Yüze Eğitim (90 saat)
Bursa Uludağ Üniversitesi T.B.M.Y.O’da gerçekleştirilecektir. Yüz yüze eğitime % 90 devam zorunludur. Yüz yüze eğitim günde en fazla 6 saat olarak 09:00 – 15:00 ya da 15:00 - 21:00 saatleri arasındadır. (ders programı derslik ve eğitici programına göre planlanacaktır) Yüz yüze eğitim ders programı kesin kayıttan sonra e-posta aracılığıyla iletilecektir. Yüz yüze eğitimler katılımcıların talebine ve sınav takvimine göre hafta içi akşam, hafta sonu ve hızlandırılmış (15 gün) olarak yapılacaktır.
Uzaktan eğitim (90 saat)
Uzaktan eğitim, http://uludag.edu.tr/uzem internet sitesinde yapılıyor. Kesin kayıttan sonra e-posta aracılığıyla gönderilecek olan kullanıcı adı ve şifre vasıtasıyla internet üzerinden gerçekleşecektir. Bu sistemde sözel, sesli ve video olarak dersler mevcuttur.
Size belirtilen süreler içerisinde istediğiniz zaman bu notlara ulaşıp çalışma yapabiliyorsunuz. Bu notları ve testleri belirtilmiş olduğu tarihe kadar tamamlamanız gerekiyor.
Uzaktan Eğitime süre olarak % 90 devam zorunludur. Uzaktan eğitim tarih aralığında bütün derslerin içeriğini tamamlama zorunludur. Uzaktan eğitimin % 90 lık kısmı eşzamansız (asenkron) olup, belirtilen tarih aralığında istenilen zamanda yapılabilir. % 10 luk kısmı eşzamanlı (senkron) olarak; bildirilen tarih ve saatlerde internet üzerinden canlı gerçekleştirilecektir. Grubunuza göre size belirtilen saatte o canlı eğitime katılmanız gerekiyor, yani bilgisayar başında olmalısınız sisteme giriş yapmış olmalısınız. Bu sistemdeki bilgiler bakanlık tarafından denetleniyor. Kim ne kadar süre sistemde kalmış, konular ne zaman bitirilmiş, hepsi tamamlanmış mı, canlı eğitimlere katılmış mı, konular hakkında yapılan ölçme değerlendirme testlerinde başarılı olmuşlar mı gibi bilgiler sizin sınava girmeye hak kazanmanızı sağlıyor.
Program İçeriği
İş güvenliği uzmanlarının eğitim programları teorik ve uygulamalı olmak üzere iki bölümden oluşur. Eğitim programının süresi, teorik kısmı 180 saatten, uygulama kısmı 40 saatten ve toplamda 220 saatten az olamaz ve bu kısımlar ancak tek bir program dâhilinde uygulanabilir. Teorik eğitimin en fazla yarısı (90 saat) uzaktan eğitim ile verilebilir. Uygulamalı eğitimler, iş güvenliği uzmanları için en az bir iş güvenliği uzmanının görevlendirilmiş olduğu işyerlerinde yapılır.
Sertifika
Eğitimi tamamlayan adaylara, Bursa Uludağ Üniversitesi TBMYO İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Kurumu tarafından eğitim katılım belgesi verilecektir. Bu belgeler eğitimin tamamlanmasından itibaren en geç (10) on gün içerisinde Bakanlığa gönderilir. Eğitim katılım belgesi Bakanlığa gönderilmeyen adaylar sınava katılamaz.
Başvurudan önce bilinmesi gerekenler
-
Kayıtlar başvuru sırasına göre yapılacaktır.
-
Kayıtlar sınıf kontenjanı ile sınırlıdır.
-
Yeterli başvuru olmayan gruplar Eğitim Kurumu tarafından iptal edilebilir veya tarihleri ötelenerek değiştirilebilir.
-
Kesin kaydı yapılmayan ön kayıtlar geçersizdir. Sonraki gruplar için tekrar ön kayıt yapılması gerekmektedir.
-
Başvuru sahiplerine gerekli açıklamalar e-posta vb iletişim yoluyla yapılabilir. E-mail aktif olmalıdır.
-
Eğitim ücreti C sınıfı İş Güvenliği uzmanlığı için KDV DAHİL 3500 TL dir. (Uludağ Üniversitesi mezunlarına %10 indirim uygulanmaktadır. KDV DAHİL 3150 TL)
-
Yeterli sayıda başvuru olmazsa ödeme dekontunuz bir sonraki kursumuzda geçerli olacaktır.
-
Kesin kayıt yapanlar yukarıda belirtilen koşulları kabul etmiş sayılırlar.
Başvuru için gerekli belgeler
Kesin kayıt için gönderdiğiniz başvuru formuna cevaben size telefonla dönüş yapılacaktır. Yapmanız gerekenler ve eğitimlerle ilgili bilgi verilecektir.
1-Başvuru dilekçesi: Dilekçedeki bilgiler sizinle iletişime geçmek ve işlemlerinizi gerçekleştirmek için kullanılacağından istenen tüm bilgileri hatasız ve eksiksiz olarak doldurup imzalayınız. Aksi takdirde başvurunuz geçersiz sayılacaktır.
Başvuru dilekçesi için tıklayınız.
2- Diploma: Yönetmeliğe göre sadece diploma, YÖK barkodlu mezuniyet belgesi ya da üzerinde GEÇİCİ ibaresi olan ve süresi dolmamış geçici mezuniyet belgesi ile başvuru yapabilirsiniz. Bazı Üniversitelerce düzenlenen geçici ifadesi olmayan mezuniyet belgeleri ÇSGB tarafından onaylanmamaktadır. YÖK Barkodlu Mezuniyet Belgenizi e-devlet sistemi üzerinden çıktı alabilirsiniz. Eğer e-devlet şifreniz ile müracaata gelirseniz size bu konuda yardımcı olunur. (Evrakların aslını eğitime geldiğinizde ibraz ederseniz eğitim kurumumuz “ASLI GİBİDİR” onayını yapar. Ya da ıslak mühür ve imzalı noter onaylı suretini getiriniz, başvuruda kullanacağınız belgeniz yukarıdaki üç belgeden biri olmalıdır) (Yurt dışından alınan diplomalar için denklik belgesi)
3- Nüfus kayıt örneği/Nüfus Cüzdanı: Diploma/geçici mezuniyet belgesi ile Nüfus Cüzdanınızda ad, soyad farklılığı var ise değişikliği belirtir nüfus kayıt örneği/Nüfus Cüzdanı. NOT: Taratılarak veya fotokopi çekilerek e-posta ile gönderilen Nüfus Cüzdanı suretlerinde yazıların ve resimin görünmesine dikkat ediniz.
4- Eğitim Ücret Dekontu: (Kesin kayıt aşamasında e posta veya fax ile göndermeniz istenecektir) “Başvuru için gerekli belgeler” i sizden istendiğinde eğitim kurumuza teslim etmeniz gerekmektedir.
BANKA HESAP BİLGİLERİ
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ
HALK BANKASI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ŞUBESİ ( 1329)
TR 04 0001 2001 3290 0006 0001 07
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Kurs Ücretimiz 3500 TL. (KDV dahil) olarak aşağıda belirtilen hesabımıza açıklama kısmına "İSG Kursu adınız soyadınız ...." (... grup numarasını belirtiniz) şeklinde açıklama eklemenizi önemle rica ederiz. Uludağ Üniversitesi Mezunlarına %10 indirim uygulanmakta ve KDV dahil 3150 TL dir.
Kredi Kartı ile ödeme imkanı vardır.
Staj için gerekli evrak aşağıda linklerden indirebilirsiniz. Uygulama raporu sayfa (2 sayfadır).
Kimler Katılabilir
Mühendis, mimar ve fizikçi, kimyager, biyolog (lisans), teknik öğretmen, iş sağlığı ve güvenliği ön lisans programı mezunları eğitime katılabileceklerdir.
Amaç
Uludağ Üniversitesi TBMYO İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Kurumu 29 Aralık 2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik gereğince, C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı sınavına katılacak olan adayları konuyla ilgili bilgilendirerek sınava hazırlamaktır.